Stel snel een webplan op voor ROI op internet

Stel snel een webplan op voor ROI op internet

WEBPLAN

"Ik betaal me suf aan webbouwers, online adverteren en ik weet niet exact wat er uit komt", zei een ondernemer laatst tegen mij. Zijn website was een samenraapsel van een mooi Wordpress sjabloon en gekopieerde campagnes van concurrenten of andere inspiratiebronnen. Het resultaat van een aanpak zonder benoemde ROI doelstellingen en gebrek aan congruentie. Met een WEBPLAN voorkom je teleurstellingen en bouw je aan een renderende website en online inspanningen.

Bepaal je eigen koers en bouw eerst een website die converteert. Zorg wel dat deze technisch is voorbereid voor marketing automation. Pas als de site op kleine schaal werkt, is het zinnig te investeren in aanjagen van verkeer door adverteren, sociale media campagnes en SEA. Waarom zou je verkeer aanjagen naar een site als die nog niet optimaal converteert?

crawl

klantontwikkeling
WEBSITE
Stacks Image 130
Stacks Image 133
Stacks Image 136
Stacks Image 89
Stacks Image 95
Stacks Image 101
Stacks Image 91
Stacks Image 97
Stacks Image 103

walk

vraagontwikkeling
SOCIALE MEDIA
Stacks Image 184
Stacks Image 84
Stacks Image 93
Stacks Image 180
Stacks Image 140
Stacks Image 143
Stacks Image 182
Stacks Image 150
Stacks Image 153

run

aanjagen
GOOGLE
Stacks Image 178
Stacks Image 186
Stacks Image 176
Stacks Image 190
Stacks Image 159
Stacks Image 188


converteren en onderhouden (CRM)

Behaal rendement uit internet inspanningen

Bovenstaand schema heeft per blokje een aparte uitwerking. Het geheel is een plan om een benoemd ROI te bereiken met een gedegen web aanpak. Aan de basis staat het marketingplan met doelgroepen en doelstellingen. Op Marketingplan Today kan je gratis zo'n plan maken.

Meer weten? Maak een afspraak. Ik toon met voorbeelden hoe je optimaal een website inzet met herkenning van bezoekers en slimme campagnes.
Stacks Image 239

Marketingplan


De 'Marketingplan Today' methode is gericht op het ontdekken van de proposities voor vier doelgroepen en deze te vertalen naar meetbare campagnes met doelstellingen voor conversie. De rapportage is direct geschikt voor het maken van segment pagina's.
Stacks Image 236

Segmentpagina


Doelgroepen vinden een bedrijf op het internet zelden via de homepagina. Met de juiste teksten en woorden zijn segmentpagina’s per definitie beter te vinden dan een algemene welkomstpagina. Segmentpagina’s dienen om, met SEO en SEA, bezoek aan te trekken. Met de juiste call to action (CtA) is conversie te realiseren.
Stacks Image 245

Landingspagina


Een landingspagina is door een gewone bezoeker van de website niet te vinden in de menu’s of zoekfunctie. Vaak zijn deze pagina’s niet vindbaar via zoekmachines. Met de juiste technologie op de landingspagina is het rendement te meten van campagnes die naar een landingspagina verwijzen. Om exact conversie te meten is ook een landingspagina nodig na een CtA.
Stacks Image 242

Meten en identificeren

Google Analytics geeft een basisinzicht in webverkeer qua volume, herkomst, focus, binding en vertrek. Met trackers voor B2B en B2C verkeer op de website is beter inzicht te verkrijgen en zelfs individuele bezoekers te herkennen. Aanbieders van deze technologie weten e.e.a. te realiseren binnen de kaders die de GDPR wetgeving oplegt.
Stacks Image 248

Bots


Vrijwel elke site heeft een contactformulier. Deze formulieren worden op de meeste sites bijzonder weinig gebruikt. Effectiever zijn bots die een live chat ontlokken of een voorgeprogrammeerd script afdraait. Bezoekers kunnen zo sneller en laagdrempeliger hun dringende vraag kwijt. Ook zijn bots goed in te zetten om bezoekers snel naar de juiste content te leiden. De Facebook Messenger bot is erg effectief.
Stacks Image 251

YouTube


Video is enorm belangrijke content. Wie goed een YouTube kanaal inricht en gebruik weet te maken van de tools in YouTube, kan erg goedkoop de vindbaarheid van een website sterk verbeteren. Video is echter een vak. Iedereen kan tegenwoordig filmen, maar wie weet een boodschap over te brengen en de aandacht te pakken? Tegelijkertijd moet/mag je anno nu breken met heel veel ‘oude’ filmmakers wetten. Wist je overigens dat FaceBook video een krachtiger middel is in campagnes dan YouTube?
Stacks Image 254

FaceBook/ Instagram

Facebook biedt ongeëvenaarde mogelijkheden om consumenten en zelfs zakelijke doelgroepen direct te benaderen. Wie weet hoe de algoritmes werken en de vele mogelijkheden van adverteren kent, kan aantoonbare winstgevende resultaten bereiken door te adverteren. De meeste laagdrempelige advertentiemethoden zijn de cashcows voor FaceBook/Instagram en daarmee feitelijk minder interessant.